Met de kopers die hun pakket van het allereerste Familievarken-vlees kwamen ophalen hebben we er een leuke dag van gemaakt met een uitgebreide rondleiding in de stal. Vooral bij de ruimte met de jonge biggetjes was het erg druk. Sommige biggen hebben zelfs een naam gekregen.

Bezoekers krijgen een schone overall en laarzen van het Familievarken te leen.

Korte lijnen

Het was heel bijzonder om het vlees van de varkens te kunnen verkopen op de boerderij en meteen te laten zien hoe de dieren leven. Wij vinden het belangrijk dat de consument weer weet waar het vlees vandaan komt. De reacties van de bezoekers waren overweldigend:  ”Je ziet dat de dieren het goed hebben.”, ”Als ik dit zie, voel ik me minder schuldig als ik vlees eet.” en ”Wat een geweldig concept!”.

Weer gevuld

Voor het varkensvlees van de eerste Familievarkens was zo veel interesse dat we na een paar dagen het bordje ’Uitverkocht’ in onze webshop moesten ophangen. Gelukkig werd de winkel snel weer gevuld en is er nu weer voldoende beschikbaar.